Steuntje in de rug

Als kindercoach begeleid ik kinderen die tijdens hun ontwikkeling tegen problemen aanlopen. In een laagdrempelig en een kortdurend traject ga ik op een creatieve manier, oplossingsgericht te werk.

‚Äč

In onze samenleving wordt soms veel gevraagd van kinderen en hun ouders. Veel druk vanuit de omgeving kan veel vragen van een kind in zijn ontwikkeling. Zeker in bepaalde ontwikkelingsfasen, waarin een kind sowieso al periodes van onzekerheid kent. Het is belangrijk dat deze kinderen de verbinding met zichzelf niet verliezen. Soms is dit lastig voor een kind en kunnen ze hierbij een steuntje in de rug gebruiken.

 

 

Werkwijze

In een coachingstraject ga ik met het kind op zoek naar wat het nodig heeft om zich weer goed en zeker te voelen. Het is belangrijk om het kind bewust te maken van zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Door sámen met het kind hier op zoek naar te gaan, wordt dit echt iets van het kind zelf en kan je het bijhorende goede gevoel bij het kind goed verankeren. Hiermee haal je het beste in het kind naar boven. Het kind voelt weer verbinding met zijn “pure-ik”. En kan hier trots op zijn. Dit is heel positief voor het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van hun zelfbeeld. 

 

Daarnaast kijk ik goed naar het systeem waartoe het kind behoort. Ook dit kan invloed hebben. Ieder kind maakt immers deel uit van een groter geheel. Het gezin, familie, school, vriendjes en vriendinnetjes en het sportteam. Ieder kind wordt beïnvloed door deze verschillende systemen waarin het opgroeit en zich ontwikkelt.

Door inzicht te geven in deze systemen, kan het kind zelf al veel antwoorden en oplossingen vinden voor bepaalde gedragspatronen.

 

Op een fijne, relaxte en laagdrempelige manier richt ik mijn coachsessies in. Jij en je kind zijn daarin proactief tijdens het hele traject. Ik ondersteun, luister, reik tools aan en geef inzichten. Daar ga je vervolgens zelf thuis mee aan de slag. Er is dus sprake van een mooie samenwerking tussen mijzelf (de coach), jou (de ouder) en het kind.

Bij elk kind kijk ik wat er nodig is. Jouw kind is uniek en heeft een specifieke behoefte en daar speel ik op in.

Vaak wordt het kind al op het juiste pad gezet door simpel goed te luisteren in een fijne, vertrouwde omgeving waarin het kind altijd zichzelf mag en kan zijn. 

Maar enkel en alleen praten is er niet bij. Groeien door te doen, is mijn motto. Ik ga dus lekker samen met jouw kind aan de slag. Samen gaan we voetballen, bakken, timmeren, spellen spelen, wandelen met de hond.. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken! 

 

Een coachingstraject kan ook plaatsvinden

in groepsverband; in de vorm van:

De KRAGTTRAINING

Nieuwsgierig?

Wil je weten wat ik voor jou en je kind kan betekenen? Stuur me een mailtje of gebruik het contactformulier.

Wil je liever bellen? Dat kan natuurlijk ook. Laat het me weten en dan maak ik een bel afspraak met je.