7 tips voor leuke activiteiten in de herfstvakantie

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 om 16:04

De herfstvakantie is dit jaar anders dan anders. Veel uitstapjes kunnen door de nieuwe maatregelen niet meer doorgaan en misschien heb je zelfs je vakantie wel af moeten zeggen.. In dit blog geef ik jullie inspiratie om er thuis ook een supervakantie van te maken!

1.Slaap gezellig samen in de woonkamer

Haal allerlei matrassen, dekens en kussens naar beneden en maak er een vakantieslaapfeestje van. Kijk samen een film, houd een kussengevecht en val lekker tegen elkaar in slaap.

2.Plassen stampen

Hoe fijn is het om je deze vakantie even lekker helemaal te laten gaan! Met dit weer hoort daar natuurlijk een leuke activiteit bij; samen stampen in de plassen! Trek oude kleding en je regenlaarzen aan en ga samen met je kinderen los in de plassen. Dit is nog eens een leuke manier om herinneringen te maken!

 

3.Samen bakken

Bakken is natuurlijk altijd een goed idee! Geef je kind vertrouwen en laat ze zoveel mogelijk zelf de stappen van het recept volgen. Dit zal zijn zelfvertrouwen goed doen! Wat gaan jullie maken? Cupcakejes en ze vervolgens versieren? Bananenbrood? Een taart? Eet het lekker zelf op of maak andere mensen blij door jullie baksels op gepaste afstand rond te brengen.

4.Proefjes doen

Samen onderzoeken, altijd leuk! Ga als echte wetenschappers samen op onderzoek uit en laat jullie verwonderen. Op proefjes.nl staan heel veel leuke proefjes. Van lopende regenboog tot pasta-raket en van toiletrolkanon tot glow-in-the-dark-slijm…

5.Knutselen met dingen uit de natuur

Op een zonnige (maar ook een regenachtige) herfstdag is het heerlijk in het bos. Geniet van de geuren, kleuren en zoek kastanjes en eikels. Met alle dingen die jullie hebben gevonden zijn de kinderen vervolgens weer een hele middag zoet. Met kastanjes en saté- en cocktailprikkers  kun je veel leuke dingen knutselen.

6.Hutten en tenten bouwen

Geef een kind 4 stoelen en een oud hoeslaken en ineens is er een tent. Als je iets anders gebruikt dan stoelen, kun je hem misschien zelfs wat langer laten staan. Kleed de tent aan met (kerst)lampjes, fijne kussens op de grond en een dekentje en ze hebben er voor deze vakantie een speelplek bij. Tip: kartonnen dozen van online bestellingen zijn ook hartstikke fijn bouwmateriaal. 

7.De vloer is lava!

De vloer is lava! Gebruik banken, stoelen, krukjes om overheen te klimmen en klauteren. Leg pannenlappen of kussens op de grond om van het ene naar het andere meubelstuk te springen of hinkelen. Maak van een grote doos een tunnel en zet een paar grote knuffels neer om overheen te springen. Gegarandeerd plezier en zo kunnen jullie ook lekker jullie energie kwijt. .


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.